Simulare în Marea Curățenie la Brăila, cu „Let’s Do It, Romania!” și APD Club Brăila


* Cei 45 de voluntari au strâns 85 de saci cu deșeuri și gunoaie, între 10.00 și 11.30, din zona satului Vărsătura

       

 Așa cum am anunțat https://brailachirei.wordpress.com/2011/08/24/%e2%80%9clets-do-it-romania%e2%80%9d-si-asociatia-pro-democratia-club-braila-simuleaza-marea-curatenie/, Proiectul naţional „LET’S DO IT, ROMANIA!” are prieteni la Brăila și promite să ofere un exemplu pozitiv în ceea ce se numește implicarea activă a societății civile în acțiuni de interes comunitar, în educația civică. Astfel, la simularea din 24 august 2011 au fost prezenți 45 de voluntari și membrii ai echipei județene de proiect. Dintre aceștia din urmă, reprezentanți ai Asociaţiei Pro Democraţia (APD) Club Brăila – organizația fiind partener local al ”Let`s Do It, Romania!” – mai precis Mircea Cazan – manager proiect, Esmeralda Ghiorghiță – coordonator Comunicare în proiect – au fost implicați efectiv și în atragerea voluntarilor liceeni și studenți, la fel cum au făcut și Marian Gherghe de la Asociația ”Vasiliada 2012” – coordonator Logistică în proiect, Miler Cornelia de la Asociația Națională a Cercetașilor României – Filiala Brăila.        

      Astfel, au fost între voluntari studenți de la facultățile Chimie din București, Teologie din Galați, elevi brăileni de la Colegiile Naționale ”Nicolae Bălcescu”, ”Gh. Munteanu-Murgoci”, Liceul de Artă ”Hariclea Darclee”, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, Școlile ”Mihu Dragomir”, ”Al.I. Cuza” și ”Mihai Eminescu”.  De asemenea, cu adulții au venit și câțiva preșcolari care au învățat că nu e așa o plăcere să arunci tot ce nu îți folosește dacă după aceea lași dezastru în urma ta și mai obligi și pe alții să facă ordine și curățenie după tine.

Așa cum și-au propus organizatorii, pregătirea acţiunii din 24 septembrie 2011, care se va desfaşura simultan în întreaga ţară, cei 45 de voluntari au adunat în simularea din perimetrul satului Vărsătura, zona liniei de tramvai, o cantitate de doi metri cubi de gunoi și deșeuri, respectiv 85 de saci.

   Primăria municipiului Brăila, prin Direcția de Gospodărire Locală (și una dintre firmele de salubritate), va prelua sacii respectivi și îi va transporta la groapa de gunoi. Deplasarea voluntarilor în zona vizată pentru curăţenie s-a realizat gratuit, cu mijloc de transport asigurat de primărie prin intermediul SC Braicar.

La fel cum am anunțat și în celălat material și conform cu dorința organizatorilor, la acțiunea din 24 septembrie sunt invitaţi brăilenii de toate categoriile sociale şi indiferent de vârstă, inclusiv autoritaţile locale dornice de a se implica activ în rezolvarea problemelor comunităţii. Va fi asigurat întregul echipament necesar (mânuşi, saci menajeri etc.). Totodată, agenţii economici locali care doresc să susţină financiar acţiunea din 24 septembrie sunt invitați să se alăture echipei judeţene. Amănunte despre proiect, inclusiv de înscrierea ca voluntar, se pot afla de la echipa județeană la e-mail braila@letsdoitromania.ro  și la sediul APD Club Brăila din str. Petru Maior, tel. 0239611381.

Mariana Bâtcă – președinte APD Club Brăila – a oferit informații despre implicarea locală în proiectul ”Let`s Do It, Romania!” la adunarea reprezentanților Comisiei de dialog social, la Prefectura Brăila, în data de 25 august.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.