Istorie pe simeze pe Casa de Cultura Braila: expozitie, conferinta, umor, muzica


*Sâmbătă, 10 decembrie 2016, de la ora 16.30

stefan-aftodor
Ştefan Aftodor
florin-gabriel-calin-la-expo-rogvaiv
Florin Gabriel Călin
armanda-hanganu-mihai-frunza-febr-2015
Mihai Frunza, Alex Hanganu, Armanda Filipine
leonard-dafinoiu-bianca-chiburta
Leonard Dafinoiu, Binaca Chiburta

casa-de-cultura-brailaCasa de Cultură a municipiului Brăila – in Casa Memoriala „Petre Stefanescu-Goanga’ (cladire renovată prin proiect cu bani europeni de Primăria Brăila) – organizează, sâmbătă, 10 decembrie 2016, începând cu ora 16.30 la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă” manifestarea cultural-artistică „Istorie pe simeze”.
afis-istorie-pe-simeze
În programul manifestării, prof. dr. Ştefan Aftodor – preşedintele filialei Brăila a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România – susține o disertație având ca temă „Romanitatea sud-dunăreană”; în preambul, vernisajul expoziției de grafică și pictură a artistului plastic Florin Gabriel Călin (foto din alta expozitie, „Femeia muză în… ROGVAIV’) cu lucrări reprezentând chipurile a 40 de personalități, mai mult sau mai puțin cunoscute, din istoria românilor.
De asemenea, „Mihai Frunză, Alexandru Hanganu și Stela Șerbu-Răducan, oameni de cuvânt și ai cuvântului, au pregătit pentru 13 din cele 40 de personalități, o prezentare specială, iar interpreții Bianca Chiburță, Bianca Frâncu, Raluca Tănase, Leonard Dafinoiu și Dumitru Popescu vor pigmenta manifestarea cu muzică folk„, precizează in invitatie Mircea Ciucaşu – manager Casa de Cultură. Foto din „Seara Menestrelilor’, editia noiembrie 2016 – mai multe foto la https://www.facebook.com/pg/BrailaChirei/photos/?tab=album&album_id=1228886713870582

Notâ. Epigramistii Mihai Frunză, Alexandru Hanganu (foto dreapta din 2015, arhiva revistei Braila, impreuna cu Armanda Filipine) și Stela Șerbu-Răducan sunt membri ai Cenaclului Umoriştilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea”, primul este președintele CUB Brăila, iar al doilea este secretarul.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.