Klaus Iohannis, candidat la președinția României din partea Alianței Creștin Liberale


* Decizia a fost anunțată luni, 11 august 2014, la ședința comună a Alianței Creștin Liberale * Programul candidatului Iohannis cuprinde un plan măsuri pentru 10 ani de ”liberalism, prosperitate și stat de drept” 

  Luni, 11 august 2014, după reuniunile Birourilor Politice Naționale ale Partidului Național Liberal (PNL) și Partidului Democrat Liberal (PDL) a avut loc ședința comună a Alianței Creștin Liberale (ACL – formată din cele două partide care au luat hotărârea sa fuzioneze). Principala hotărâre a fost desemnarea și anunțarea candidatului dreptei unite pentru campania de alegeri a președintelui României. Candidatul a fost desemnat Klaus Iohannis (foto stânga) – actualul președinte al PNL, iar Cătălin Predoiu – propus de PDL – a fost desemnat să fie candidatul pentru poziția de premier.

Klaus_Iohannis               Programul candidatului Iohannis cuprinde un plan măsuri pentru 10 ani de ”liberalism, prosperitate și stat de drept”  (poate fi vizualizat aici Program_Klaus_Iohannis – click pe documentul in format PDF dar și pe site-ul PNL). Acest program a fost făcut public încă de la momentul când  Iohannis – primar la municipiului Sibiu – a câștigat presședinția formațiunii liberale, după retragerea lui Crin Antonescu (imediat după încheierea alegerilor europarlamentare). Discursul candidatului ACL poate fi lecturat la http://www.pnl.ro/stiri/discursul-pre-edintelui-pnl-klaus-iohannis-cu-prilejul-desemnarii-sale-drept-candidatul-alian-ei-cre-tin-liberale-la-alegerile-preziden-iale&page=1

Spuneam, la începutul lunii iunie, că îl susţin necondiţionat pe Klaus Iohannis pentru a candida la preşedinţia României. Nu mi-am schimbat cu nimic punctul de vedere şi sunt ferm convins că dintre toţi candidaţii care şi-au anunţaţ intenţia de a intra în cursa electorală, Klaus Iohannis este varianta cea mai bună pentru traseul viitor al României.
Instituţia preşedintelui trebuie repoziţionată în raport cu cetăţenii, în raport cu spectrul politic, economic şi social. Preşedintele trebuie să îşi redescopere funcţiile de arbitru şi de mediator, ceea ce nu înseamnă că preşedintele nu trebuie să fie ferm atunci când este vorba de derapaje de la statul de drept sau de excese ale politicienilor”. a afirmat imediat după ședința comună ACL deputatul Vasile Varga. 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.