Materiale pirotehnice interzise, confiscate de jandarmii braileni


*Jandarmii reaminestc faptul ca legea interzice orice operatiune cu articole pirotehnice fara drept * Cetatenii pot solicita si la 112 interventia fortelor de ordine in cazul unor asemenea fapte

 

În această perioadă, jandarmii brăileni au intensificat acţiunile în zona pieţelor şi târgurilor din Brăila, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul materiilor explozive. Din materialul transmis de la Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul avem mai multe detalii.

P1090094     Astfel, luni, 28 decembrie 2015, efective din cadrul Jandarmeriei Brăila au depistat doi bărbaţi care transportau şi deţineau ilegal articole pirotehnice, fără a deţine documente legale în acest sens. În jurul orei 15.30, jandarmii l-au identificat, în zona unei pieţe din cartierul Obor,  pe Marian V. (39 ani) care deţinea într-un autoturism materiale pirotehnice interzise. Ca urmare a verificării interiorului autoturismului cu care venise brăileanul în cauză, oamenii legii au găsit şase baterii artificii cu focuri şi 1340 de pocnitori.

         Şi în zona Piaţa Halelor, o patrulă de jandarmerie a depistat un bărbat care deţinea, în două sacoşe de plastic, materiale pirotehnice. Cel în cauză, Alexandru C. (42 ani) din municipiul Brăila, a fost depistat în jurul orei 11.30, iar asupra acestuia au fost găsite patru baterie artificii cu 25 focuri categoria a-II-a. În ambele situaţii, jandarmii brăileni au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinere, transport sau folosire de materiale explozive executate fără drept”.

           În acest context, reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie aflate în stradă.

N.aut. An de an se intampla accidente de care sufera adulti si copii fara deosebire pentru ca se uziteaza de acest gen de articole (artificii, petarde) fara sa se citeasca atent etichetele – unele nici nu sunt traduse in limba romana! – si fara o minima protectie ori sa se ceara sfatul unui avizat. Cum omul este, totusi, de parte de ideal, ar trebui macar sa-l tinteasca… ori sa fie atent la propria sa persoana si viata, dar si la viata celor dragi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.