Șezătoare la Viziru, cu scop de binefacere


*Duminică, 23 februarie 2020, de la ora 16.00 la Căminul Cultural din comuna brăileană Viziru * Eveniment organizat de Asociația Grupul de Inițiativă Viziru cu scopul de a confecționa mărțișoare, de a le vinde și a de a cumpăra daruri pentru 200 de bătrâni dintr-o casă de profil

      Asociația Grupul de Inițiativă Viziru organizează duminică, 23 februarie 2020, la Căminul Cultural din comuna brăileană Viziru o șezătoare sub genericul ”Copiii, apostoli lui Hristos în familie”. Evenimentul începe de la ora 16.00 și se desfășoară sub forma unor ateliere de cusături pe etamină în punct românesc, de tors, tricotat și croșetat, de frământat și modelat aluatul de pâine, modelaj în lut, olărit.

De asemenea, ca la orice șezătoare tradițională se cântă și se dansează. În acest scop au fost invitați membrii corului ”Nectar” al parohiei Viziru de Jos, ansamblul de dansuri populare ”Garofița” din comuna Lanurile, corul ”Sf. Ioan Iacob” al parohiei Radu-Vodă, corul ”Crromatic”, corul bărbătesc din Viziru, corul ”Floricica” din Viziru. Totodată, copiii și bunicii lor vor completa momentele muzicale așa cum pot ei mai bine.

Organizatorii anunță că vor confecționa mărțișoare pe care doresc să le vândă, iar cu banii să cumpere daruri pentru 200 de persoane în vârstă cazate într-o casă de profil.

Partenerii asociației neguvernamentale în derularea acestei acțiuni sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Primăria Viziru, parohia Viziru de Jos.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.