Comunitatea Elenă Brăila. O plimbare pe Dunăre


*În prima activitate de acest gen au participat câteva zeci de membri ai Comunității

Duminică, 22 august 2021, am răspuns cu bucurie invitației de a participa la o plimbare (Notă. Cu nava ”Lacu Sărat” pe care doritorii o pot închiria de la Primăria Brăila) pe fluviul Dunărea organizator fiind Comunitatea Elena Braila Parnassos. Au participat 60 de membri ai Comunității și câțiva prieteni/ parteneri, între aceștia din urmă fiind și Camelia Hristian – coordonator al Centrului Diversității Culturale din Muzeul Brăilei ”Carol I”, centru care s-a înființat printr-un proiect derulat de instituția muzeală în parteneriat cu Comunitatea Elenă.

 Veronica Macri – (foto) secretarul Comunității grecilor brăileni – a confirmat că plimbarea este prima activitate de acest gen, având scopul de a păstra uniți pe membri Comunității, urmașii acelor greci care la Brăila din alte vremuri erau marii armatori, care au ridicat Biserica Greacă Buna Vestire (recent renovată cu fonduri europene), morile Violatos și Likiardopol, clădirea actualului teatru dramatic – casa Rally etc.

Foto la http://Foto la https://www.facebook.com/ArmandaFilipine/posts/10220844551370652

Recent au primit, la sediul nou al Comunității – în strada Malului nr. 1, vizita deputatului Dragoș-Gabriel Zisopol care îi reprezintă pe greci în parlament, a fost și vizita ambadadorului grec în România (Notă. despre care am relatat la https://brailachirei.wordpress.com/2021/05/27/ambasadorul-greciei-scurta-vizita-la-braila/)… De fapt, grecii brăileni speră ca si alte comunități să fie la fel de unite și că, împreună, vor dezvolta activități care să îi facă pe brăileni și pe oaspeții Brăilei să înțeleagă importanța și bogația acestor extarordinare culturi ale etniilor (și de care brăila nu duce lipsă, trăind aici nu doar greci, ci și ruși lipoveni, evrei, bulgari, turci, romi – am numit pe cei care au organizate comunități, dar mai sunt și armâni sau machedoni, cățiva armeni, italieni).

Un scurt video din timpul plimbării, pe canalul You Tube al revistei noastre Braila Chirei

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.