Medicul Rafila: ”Masca este foarte utilă zilele acestea!”


*Declarația vine în contextul, deloc plăcut, al deciziei CCR privind neconstituționalitatea ordonanței care stipula obligativitatea purtătii măștii de protecție în spații deschise * Ce nu au înțeles membrii CCR, de altfel și mulți alții, este că virusul pandemic (care se răspândește exact pe calea aerului!) poate fi ținut departe tocmai cu ajutorul măștii

Medicul Alexandru Rafila (foto) – ministrul de la sănătate, a declarat că, în aceste zile ale pandemiei, purtarea măștii de protecție este nu doar o utilitate, ci și o necesitate. El a subliniat că poartă masca în permanență.

Declarația vine în contextul, deloc plăcut, al recentei decizii a Curții Constituționale (CCR) privind neconstituționalitatea ordonanței care stipula obligativitatea purtătii măștii de protecție în spații deschise. O decizie CCR care arată că membrii CCR nu au înțeles nimic din pandemie, de altfel și mulți alții, anume că virusul pandemic (care se răspândește exact pe calea aerului!) poate fi ținut departe tocmai cu ajutorul măștii – exact ce subliniază și ministrul Rafila, medic de profesie . Decizia mai arată ceva: că acești membri ai CCR sunt departe de a cunoaște spiritul Constituției care are în fundament tocami apărarea cetățenilor țării. Și cum îi aperi, dacă tu îți bați joc de sănătatea lor?!?

Pentru această declarație, îi mai iertăm multe altele aiuristice lui Rafila. Măcar acum s-a comportat ca medic, nu ca membru de partid, care nu a uitat (nici noi nu ar trebui să uităm) cifra morților în perioada de pandemie.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.