Antoneta Ioniță, candidat din partea Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Brăila


*Antoneta Ioniță, candidat din partea Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Brăila *Candidata este liderul local al partidului Forța Dreptei

Antoneta Ioniță – medic și președinte al partidului Forța Dreptei Brăila – candidează din partea Alianței Dreapta Unită (formată din USR – Forța Dreptei – Partidul Mișcarea Populară) la funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Brăila.

Antoneta Ioniță: „Avem nevoie de un proiect coerent pentru a redeveni un județ sănătos: atractiv pentru investiţii, sigur pentru pacienţii ce apelează la serviciile medicale, prietenos cu mediul de afaceri. Observăm cum tinerii pleacă din Brăila din cauza lipsei locurilor de muncă bine plătite, cum unitățile medicale devin din ce în ce mai nesigure, incapabile să ofere servicii moderne, cum investițiile din Brăila bat pasul pe loc. Orice brăilean de bună credință vede că județul nostru suferă din cauza administrației actuale: **Bugetul de dezvoltare al CJ Brăila este de 123 milioane lei, pe când cel al CJ Galați este de 1.25 miliarde lei; de peste 10 ori mai mare! Cea mai mare parte a veniturilor provin, conform unei declarații a șefului CJ de la Galați, din proiecte cu fonduri europene, adică secțiunea limbi străine pentru <profesioniștii> din administrația brăileană **În bugetul pe 2024, bugetul CJ Brăila prevede suma de 10 mil. lei pentru Spitalul Clinic de Urgență Brăila. La Galați, în Spitalul Județean s-au băgat peste 100 milioane euro în: reabilitare tehnică și consolidări, eficiență energetică, parcare supraetajată prevăzută cu heliport, secție regională de radioterapie – pentru bolnavii de cancer. Este singura din țară, în afară de București, unde sunt montate două acceleratoare liniare de particule **La Galați s-a investit în extinderea UPU sau montarea de lifturi noi. La Brăila, cad pacienții cu liftul în spital și singura preocupare a șefilor de la spital sau CJ a fost să ascundă subiectul. Sunt aspecte care nu mai pot fi ascunse de administrația PSD de la CJ Brăila și de liberali – cei care joacă un teatru jalnic în încercarea de a-i prosti pe brăileni. Se prefac că sunt în opoziție, dar votează cot la cot toate proiectele ce sărăcesc Brăila. Nivelul de trai al brăilenilor se deteriorează în fiecare zi, indiferent că vorbim despre cel mai mare preț la apă și canalizare din România, despre scumpiri la alimente și servicii publice sau despre oferta de locuri de muncă. E timpul să-i <amendăm> la vot pe acești incompetenți”.

Nota red.. Antoneta Ioniță a părăsit PNL împreună cu Ludovic Orban; în mandatul 2016 – 2020 a activat în parlament, ca deputat liberal (deci din partea PNL Brăila), membră în Comisia de sănătate. O corecție la declarația de mai sus: liberalii fac opoziție la Brăila, atât în plenul VJ dat și la Consiliul Local Municipal; de cele mai multe ori au obiecții la proiectele controversate propuse de administrația actuală condusă de PSD, iar la buget și votat împotrivă ori s-au abținut.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.