Parcul natural Balta Mică a Brăilei – provocare la călătorii/ plimbări pe trasee


*Parcul natural Balta Mică a Brăilei – provocare la călătorii/ plimbări pe trasee *În perioada 1 – 3 mai 2024

În zilele de 1, 2 și 3 mai 2024 Administrația Parcului Natural Balta Mica a Brăilei ( Romsilva Parc Balta Mica ) organizează, între orele 10.00 și 13.00, plimbări pe traseul Centrul de Informare și Vizitare Parc Natural Balta Mică a Brăilei (muzeul ponton) – Canaralele Hârșovei (Canaralele din portul Hârşova, cu valoare peisagistică, sunt unice pe traseul Dunării de Jos – două stânci cu înălţimea de peste 30 m, abrupte, deasupra apei şi Celea Mică, Valea lui Ene, la cca 2 km amonte, într-o arie protejată care se mai păstrează resturi din pădurea ce acoperea platoul dobrogean cu sute de ani în urmă; pe stâncile din amonte, numite Dealul Cetăţii, s-a construit cetatea Carsium) – traseul nr. 12 din broșura traseelor disponibilă la https://bmb.ro/index.php/informatii-trasee-turistice/ – sau traseul 11, cu plecare de la Giurgeni Vadu Oii. Atenție! Programări, din timp, la telefon 0752190465.

„Ne-am bucurat vara trecută de mulți bucuresteni și străini cărora le este mult mai ușor să ajungă la Giurgeni pentru o excursie de o zi în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei unde pot admira biodiversitatea mult mai variată și bogată a parcului, acum și cu apariția centrului gastronomic <La Grisha> – punct gastronomic local Ghindărești”, precizează echipa BMB.

** Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de 853.266 hectare, din care 232.246 hectare sunt în zone de protecție, iar în aceste parcuri sunt 562.730 hectare de păduri.** Romsilva – Parcul Natural Balta Mică a Brăilei * Regia Nationala a Padurilor – Romsilva *

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.