Sesiune ştiinţifică la FIB, pe tema agricole


        Facultatea de Inginerie Brăila (FIB), din cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi a găzduit vineri – 25 iunie – în Aula “Edmond Nicolau” o sesiune ştiinţifică organizată de Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă (SCDA) Brăila în colaborare cu SC GROPENEANU Com SRL Brăila şi  Departamentul Agricultură şi Ecologie al FIB. Sesiunea a avut tema „Modificările esenţiale ale cadrului climatic actual şi soluţii în gestionarea mediului şi în activitatea agricolă”.

         La manifestare au participat specialişti şi cercetători din domenii diferite ale agriculturii, reprezentanţi ai staţiunilor de cercetare-dezvoltare din judeţele vecine, reprezentanţii DADR Brăila şi ai ITCSMS, Unitatea fitosanitară, DSV, ANIF, agenţia Sapard, cadre didactice de la FIB, producători şi studenţi. S-au dezbătut teme de actualitate privind dezechilibrele climatice din ultima perioadă, au elaborat previziuni ştiinţifice cu privire la perioada imediat următoare şi chiar pe termen mai lung şi au adus propuneri de soluţionare a efectelor schimbărilor climatice în vederea eficientizării agriculturii din zona Bărăganului de nord.

          În deschidere, dr. ing. Marcel Bularda – directorul SCDA Brăila – a prezentat obiectul de activitate al staţiunii, dar şi problemele determinate de contextul politic, social şi economic pe care cercetarea românească le resimte de ceva timp. „În viitor, vor avea succes doar cei care promovează noul, calitatea şi eficienţa. Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Brăila trebuie să gândească modalităţi de adaptare a modului de a lucra în producerea de sămânţă, în concordanţă cu noile condiţii existente, să valorifice din plin condiţiile pe care le are ca să rămână în continuare o unitate de referinţă, utilă zonei pe care o deserveşte”,  a subliniat Marcel Bularda.  

        Următorul la cuvânt a fost conf. ec. dr. ing. Adrian Mihai Goanţă – decanului FIB, domnia sa menţionând că ar trebui şi pe mai departe să se organizeze astfel de manifestări ştiinţifice, în cadrul cărora staţiunile de cercetare–dezvoltare să colaboreze cu învăţământul universitar şi cu firmele private, deopotrivă, pentru găsirea unor soluţii pentru problemele actuale cu care ne confruntăm, precum şi în scopul integrării proaspeţilor absolvenţi în producţie.

Amănunte despre eveniment aici Sesiune stiintifica agric

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.