Expoziţia „Taking off”, la Veneția


* Expune Laura Partin, din Iași, bursieră „Nicolae Iorga” a Institutului Român de la Veneţia

Luni, 10 februarie 2014, de la ora 18.30, la Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia are loc vernisajul expoziţiei „Taking off” de Laura Partin – bursieră „Nicolae Iorga” a Institutului Român de la Veneţia. ”Expoziţia face parte din programul IRCCU Veneţia de susţinere a bursierilor şi studenţilor români din Italia şi va putea fi vizitată până pe 28 februarie 2014, de luni până vineri, între orele 10-12 şi 16-19. Intrarea este liberă” – precizări din comunicatul de presă transmis de Alexandru Damian – din echipa  IRCCU Veneția. poster

Proiectul artistic al Laurei Partin utilizează instrumentele psihologiei sociale pentru a aborda angoasa cauzată de conștientizarea finitudinii ca orizont fundamental al existenței umane. Fără a insinua o reflecție existențialistă propriu-zisă, elementele care compun instalația sa realizează o arheologie subiectivă a memoriei culturale asociate motivelor funebre, aflată în contrast cu anumite fantasme colective care pot ameliora anxietatea mortalității. Printre acestea, zborul ocupă un loc privilegiat. Construind un spațiu de reflecție și totodată un cadru participativ, Taking off invită publicul să testeze limitele în care experimentele sociale pot influența psihicul colectiv atunci când acestea sunt translate in ficțiuni artistice„, declară Cristian Nae – curatorul proiectului – despre eveniment.

* * *

Laura Partin (născută în 1986 la Iași, România) este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași – secția grafică în 2010, și a unui master de cercetare interdisciplinară în domeniul teoriei artei în cadrul aceleiași Universități în 2012. În prezent este bursier „Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu un proiect de cercetare intitulat “Estetica deziluzionării”- o extensie a cercetării începute în timpul masterului –  și cu un proiect de creație artistică care poartă titlul expoziţiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.