Liceul cu Program Sportiv Brăila, vizită în Grecia prin proiect Erasmus+


*A fost a treia mobilitate, în Chios – Grecia, din proiectul „My Europe, My Life, MyFuture” – „Europa mea, viaţa mea, viitorul meu” derulat cu parteneri Bulgaria, Croaţia, Grecia, Polonia, Portugalia si România; perioada 25 – 30 septembrie 2017

„My Europe, My Life, MyFuture” – „Europa mea, viaţa mea, viitorul meu” este proiectul finanţat cu fonduri europene prin programul Erasmus+ şi derulat de unităţi de învăţământ din Bulgaria, Croaţia, Grecia, Polonia, Portugalia si România – Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Brăila.  

La începutul noului an școlar (ca şi în alte dăţi – ex. https://brailachirei.wordpress.com/2016/12/30/liceul-cu-program-sportiv-din-braila-reuniune-in-portugalia-in-proiect-erasmus/), o echipă de proiect de la LPS Brăila a participat în perioada 25 – 30 septembrie 2017  la a treia mobilitate din proiect, mai precis elevele Baciu Ani, Moroianu Simina şi Negru Alina însoţite de prof. Canciu Liliana şi prof. Oancea Adina. Grupul brăilean a călătorit spre Chios, în Grecia, unde s-au întâlnit cu elevi și profesori din şcolile şi ţările partenere – Bulgaria, Croația, Grecia, Polonia, Portugalia. Cu toţii au împărtășit modelele educaționale din fiecare țară și au discutat despre viitorul educației în Europa, prezentând câteva propuneri.

      De asemenea, mobilitatea din Grecia a fost şi prilej de cunoaştere a tradițiilor și obiceiurilor fiecărei țări partenere. În acest sens, fiecare partener a  pregătit o expoziție deschisă comunității școlare gazdă, cu standuri de prezentare (foto din expoziţia brăileană şi echipa din mobilitate, elevele în frumoase costume populare şi doamnele profesoare cu ii). S-a mai realizat şi un calendar al tradiţiilor populare. Pe 26 septembrie s-a celebrat Ziua Europeană a Limbilor.

Elevii  Școlii Gimnaziale din Kallimasia ne-au oferit un frumos program artistic de muzică și dans iar, la finalul întâlnirii, a avut loc o cină traditională grecească. Întâlnirea a fost dominată de spiritul prieteniei și de promovarea valorilor cuturale proprii țărilor participante”, spune prof. Canciu Liliana.

În timpul discuțiilor de proiect s-a abordat şi tema următoarei întâlniri, din Bulgaria, care va avea loc în luna octombrie 2017. De asemenea, s-au vizitat monumente arhitecturale şi obiective de interes cultural: Primăria din Chios, Muzeul Citricelor şi Muzeul de Mastica, Mănăstirea „Nea Moni”, orasele Pyrgi, Mesta, Emporio.

Un gând despre „Liceul cu Program Sportiv Brăila, vizită în Grecia prin proiect Erasmus+”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.