Bacalaureat 2012 la Braila, prima sesiune – 455 contestatii ale elevilor braileni. Alte peste 3.400 se rezolva la Braila


* Constestatiile elevilor braileni se rezolva la Buzau *  La Braila este sediul Centrului regional de contestatii pentru judetele Constanta, Tulcea si Vrancea – aici se rezolva 3.483 de contestatii ale elevilor din cele trei judete

In urma finalizarii examenului de bacalaureat, sesiunea intai, la Braila s-a obtinut un interesant loc fruntas pe tara – in conditiile in care doar Brasovul mai are un rezultat similar – cu un procent de promovabilitate de aproape 60 la suta. Nu este aici locul pentru comentarii, cu toate ca situatia impune ample dezbateri, neaparat publice, deoarece nici suta la suta nu ar fi in regula, dar nici subiectele nu au foste cele care sa justifice caracterul examinarii… Cert este ca invatamantul are mari lacune in organizarea si desfasurarea acestor examene,  dar si in modul cum ii indeamna efectiv pe tineri sa se pregateasca pentru viata… Voi reveni insa pe aceste teme.

Dupa ce s-au afisat mediile de la bac-ul 2012, in cursul zilei de duminica, 8 iulie 2012, luni dimineata s-au inregistrat contestatiile, pentru Braila ele fiind numar de 455. Asa cum a precizat prof. Iulian Danielescu (foto dreapta jos) – inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila  = aceste contestatii se rezolva la Centrul regional din judetul Buzau. 

In total, in tara au fost organizate 16 centre regionale pentru rezolvarea contestatiilor la bacalaureat.

 La Braila se afla sediul Centrului regional pentru judetele Constanta, Tulcea si Vrancea. Asa cum a confirmat prof. Adrian Simion (foto stanga) – inspector scolar de specialitate la ISJ Braila, vicepresedintele Centrului de contestatii – se recorecteaza aici un numar de 3.483 de teze. Cele mai multe, in total 2.329, sunt de la Constanta, alte 761 din judetul Vrancea si 393 de la Tulcea. Inspectorul general brailean Iulian Danielescu este presedintele Centrului regional de contestatii de la Braila.

Rezultatele finale  vor fi afisate in cursul zilei de sambata, 14 iulie 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.