Cros pentru sănătatea inimii: provocare pentru brăileni


* Duminică, 28 septembrie 2014, de la ora 10.30 pe traseul Piața Independenței – Bulevardul Al. I. Cuza – Strada Mihai Eminescu – Piața Traian – Piața Poligon – Grădina Mare * In ediția din 2013, prima in România, au participat la programul “Promenada Inimilor” locuitori din 25 orașe

 

slide3            Brăilenii sunt invitați să ia parte duminică, 28 septembrie 2014, la un cros pentru sănătatea inimii. Provocarea vine de la Clubul Rotary Brăila, Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie și Forumul Național de Prevenție și Primăria municipiului Brăila. Astfel, se continuă programul “Promenada Inimilor” – a doua oară in România, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii (29 septembrie – se serbeaza din 2000). Practic, in Brăila are loc un cros duminică, 28 septembrie 2014, de la ora 10.30 pe traseul Piața Independenței – Bulevardul Al. I. Cuza -Strada Mihai Eminescu – Piața Traian – Piața Poligon – Grădina Mare. Toți participanții la programul „Promenada Inimilor” vor primi tricouri cu însemnele campaniei. Participarea este liberă. Punctul de intâlnire este Piața Independentei nr. 1, in fata Palatului Administrativ.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” -prof. dr. Dan Gaiță, președintele Fundației Române a Inimii.

Invitam cat mai mulți locuitori ai municipiului Braila sa participe la acest eveniment si consideram ca implicarea noastră se încadrează in tema rotariana pentru anul 2013-2014 „Implicarea Rotary schimba vieți” – Ovidiu Dimofte, președinte Rotary Club Braila (site cu click direct din revista de cultura si informatie Braila Chirei).

* * *

Programul „Promenada Inimilor”, un proiect de amenajare a unui traseu accesibil având drept scop încurajarea populației să facă mișcare ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare. Programul este inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii şi se derulează deja în msi multe tări europene. In România, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător în 2013, când mii de persoane din 25 de orașe au participat la prima ediție a acestui gen de evenimente.

Fundația Română a Inimii (www.romanianheart.ro) a fost înființată de medici cardiologi din România (peste 1.000), membri ai Societății Române de Cardiologie, scopul fiind implementarea strategiei naționale în domeniul prevenției bolilor cardiovasculare şi pentru susținerea campaniilor de sănătate a populației din România.

Forumul Național de Prevenție este o alianță medicală (reprezentanți ai societăților, fundațiilor și asociațiilor), care luptă împotriva bolilor cronice netransmisibile (aproximativ 80% din patologia medicală a românilor); este susținută şi de structuri guvernamentale (Ministerul Sănătății, Ministerul Educației).

Ziua Mondială a Inimii – sărbătorită pentru prima dată în 2000 la 29 septembrie, are drept scop informarea populaţiei din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces: bolile cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.