Muzica Militara a Garnizoanei Braila, in concert public aniversar


* Condusa de col. Petrea Gogu, formatia de fanfare a oferit in Gradina Publica – fosta Belvedere – un extraordinar spectacol muzical, de reala tinuta artistica  

 Asa cum am anuntat pe paginile web ale Revistei de cultura si informatie “Braila Chirei’ https://brailachirei.wordpress.com/2012/06/28/concert-de-promenada-in-gradina-publica/,  brailenii si alti trecatori, posibil si din alte localitati, au avut ocazia sa se delecteze in seara de 28 iunie 2012 cu productii muzicale interpretate la cele mai inalte standarde ale domeniului. 

Ar fi putut fi aplaudati, daca auditoriul ar fi stat ca un public – in fata Chiscului din Gradina Publica unde muzicienii (toti profesionisti, absolventi de studii universitare in domeniu).

Au oferit un adevarat regal membrii Muzicii Militare a Garnizoanei Braila aflat sub bagheta col. Petrea Gogu, deopotriva profesor de clarinet la Liceul de Arta „Hariclea Darclee’, un aranjor de calibru. 

Sub pana lui Petrea Gogu, partituri din toate speciile muzicale devin melodii de fanfara, publicul a avut ocazia sa se convinga de autenticitatea celor spuse de mine (N. aut. Armanda Filipine – initiator, administrator si redactor unic „Braila Chirei”, pentru cine inca nu stie…).

 A fost posibil acest deliciu artistic ca urmare a apropierii unei aniversari de suflet pentru formatia braileana de fanfara, si anume implinirea unei varste a Muzicii Militare – la 1 iulie – in Romania (N. aut. Daca va intrebati ce rost are o muzica militara… atunci trebuie sa ne gandim ca si NATO are una, extrem de bine cotata si ea, am admirat-o si la Braila…). Despre aceasta aniversare, col. Petrea Gogu a pregatit acest minunat concert.

 Un album foto de la eveniment am postat la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.447306878695240.1073741851.196618800430717&type=3 – pe apgina Facebook a revistei „Braila Chirei’

Tot Petrea Gogu a ales locul concertului, Chioscul din Gradina Publica – fosta Gradina Belvedere la inceputurile sale, in secolul XIX („a fost proiectata a fi facuta in 1833 (…) in 1864, Municipalitatea i-a dat numele de Alexandru Ioan Cuza…’, cum scria Nae Vasilescu la inceputul secolului trecut) pentru ca aici au concertat inaintasi, pentru ca aici trilul pasarilor se intrece cu sunetul instrumentului muzical (N.aut. Asa cum am audiat de nenumarate ori in transmisiile Radio Cultural si Radio Muzical de la festivaluri celebre in aer liber desfasurate in spatiu european).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.