Ziua SUA, serbata la Braila cu o „Cafea americana”


*Asa se numeste evenimentul organizat de Primaria Braila – Directia Cultura si Casa de Cultura a municipiului, Consiliul Judetean si Teatrul „Maria Filotti’ la Centrul National de Informare si Promovare Turistica (Centrul vechi, str. Edmond Nicolau nr. 4 A) luni, 4 iulie 2016, de la ora 16.00

 

      afis Ziua Americii 2016          Primaria municipiului Braila organizeaza luni, 4 iulie 2016, avand parteneri Consiliul Judetean, Casa de Cultura a municipiului Braila si Teatrul „Maria Filotti”, evenimentul „Cafea americana”. Pe langa traditionala cafea americana, incepand cu ora 16.00, la Centrul de Informare si Promovare Turistica (Centrul vechi, str. Edmond Nicolau nr. 4 A in spatele Muzeului Brailei „Carol I’) din municipiul Braila, invitatii sunt asteptati cu muzica specifica pusa in valoare de tinerii de la Casa de Cultura a municipiului Braila coordonati de profesorul Dumitru Popescu si bandul Asociatiei culturale „Voces Concordiae” coordonat de col. prof. Petrea Gogu. De asemenea, o incursiune speciala in muzica americana va fi oferita de Lucian Sabados – managerul Teatrului „Maria Filotti”, teatrologul fiind – cum bine se stie – un pasionat al jazului, stil care s-a dezvoltat intai in America secolului trecut (ba inca un pic inainte, pe plantatiile cu negri). 

              „Invitatii sunt asteptati cu o cafea Americana si multe alte surprize. Espresso, americanos, latte sau cappuccino; rece, decofeinizată, cu diferite arome, instant, filtru sau la ibric, cafeaua şi lunga sa istorie sunt sărbătorite astăzi în întreaga lume. În Statele Unite ale Americii celebră este caffee americano, o cafea diluată cu multă apă. Poate din acest motiv, pentru americani, dimensiunile unei cafele mici corespund în Europa unei cafele mari. <Pauza de cafea<, adusă de scandinavi, apare în America încă din secolul al XIX-lea, ca metodă de odihnă la locul de muncă, dar şi ca încurajare a consumului. Studiile arată că americanii beau 400 de milioane de ceşti de cafea pe zi, ceea ce face din Statele Unite cel mai mare consummator de cafea din lume. Pentru evenimentul de luni, 4 iulie 2016, invitatilor li se sugereaza tinuta in stilul specific: blugi, camasa deschisa la culoare, bretele, palarie sau orice alt accesoriu in stil american” – precizari de la Camelia Gusatu – director executiv Directia Cultura, Invatamant, Sport si Turism din Primaria Braila.

            Nota. Ambasada Statelor Unite ale Americii a organizat ziua SUA la sediul din Bucuresti, printr-o receptie oficiala, sambata – 1 iulie 2016.

Un gând despre „Ziua SUA, serbata la Braila cu o „Cafea americana””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.