TestIMM, proiect european derulat de Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est


*Proiectul “TestIMM – Îmbunătățirea capacității mediului de afaceri pentru a propune politici publice alternative la inițiativele guvernamentale” se derulează în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2020 * Vor fi propuse cinci noi politici publice de îmbunătățire a legislației care afectează IMM-urile * Proiectul este cofinanțat din FSE prin POCA

     Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, preşedinte Radu Oprea, a demarat implementarea proiectului “TestIMM – Îmbunătățirea capacității mediului de afaceri pentru a propune politici publice alternative la inițiativele guvernamentale”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și își propune să îmbunătățească procesul legislativ care afectează mediul de afaceri.
Asociația va iniția parteneriate cu ONG-uri, patronate și sindicate din România, pentru a colabora la realizarea de noi propuneri de politici publice, va organiza traininguri pentru un număr de 120 de persoane membre în aceste organizații privind realizarea de propuneri de politici publice alternative pentru proiectele de acte normative și legislația aflată în vigoare și va dezvolta instrumente noi de comunicare și informare cu mediul administrativ de la nivel central.
Prin intermediul proiectului se vor realiza cinci propuneri noi de politici publice ce vizează îmbunătățirea legislației care afectează IMM-urile, în conformitate cu principiul „Gândiți mai întâi la scară mică” al Small Business Act al Comisiei Europene. Conform Ordinului ministrului delegat pentru IMM nr. 698/ 2014 și recomandării Comisiei Europene privind importanța aplicării Testului IMM în toate țările membre (COM/ 2011/ 0803 final), actele normative din România nu trebuie să afecteze negativ mediul de afaceri. alternative la proiectele de acte normative. „Prin proiect vor fi vizate domenii precum legea prevenirii si imbunatatiri la aceasta, legea salarizarii, hotararile de guvern care reglementeaza finantarile nationale pentru start-up-uri si IMM-uri, ordonante de urgenta privind reglementarea unor masuri pentru stimularea absorbtiei de fonduri externe nerambursabile, legislatia privind activitatea din domeniul turistic, legislatia privind regimul fiscal, proiecte de legi privind acorduri de imprumut dintre Romania si institutii financiar bancare, legislatie privind achizitiile publice, legislatie de mediu, legislatie aferenta fiecarui minister de resort si comisie parlamentara„, subliniază iniţiatorii. De asemenea, Beneficiarul va dezvolta aplicația TestIMM.ro, care va facilita procesul de elaborare a propunerilor de politici publice privind îmbunătățirea mediului de afaceri din România.
Un rezultat important al proiectului îl constituie acceptarea de către autoritățile publice abilitate, a unui număr de cinci politici publice alternative la actele normative care afectează mediul de afaceri din România, alese din domenii precum legea prevenirii, legea salarizării, hotărârile de guvern care reglementează finanțările naționale pentru start-up-uri și IMM-uri, ordonanțe de urgență privind reglementarea unor măsuri privind stimularea absorbției de fonduri externe nerambursabile, legislația privind activitatea din domeniul turistic, regimul fiscal, achizițiile publice.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, Axa prioritară 1: Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Obiectivul specific 1.1 Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP, cod proiect SIPOCA 139, SMIS 110215. Proiectul se va implementa pe o perioadă de 16 luni, respectiv septembrie 2018 – ianuarie 2020 și are o valoare totală de 971.138,20 lei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.