Mărțișor, temă de proiect și expoziție


*Elevi ai Școlii ”Ion Creangă” au desenat/ povestit în scris , iar Casa Corpului Didactic Brăila găzduiește o mostră a muncii copiilor

Un proiect (multe activități școlare se numesc, mai nou, așa) cu tema Mărțișorului (tradiționala sărbătoare populară românească – și nu doar – din 1 martie) a fost realizat de elevi de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Brăila, coordonator fiind Violeta Elena Ionescu – profesoară de limba engleză. Planșe cu istoric, variante ale legendelor – în limbile română și engleză, desene, modelaj din hârtie sunt prezente într-o expoziția la sediul Casei Corpului Didactic (CCD) Brăila, să se bucure și membrii echipei conduse de prof. dr. Cristina Elena Anton – director CCD Brăila – de poveștile copiilor având pe Mărțișor personaj principal.

Nota red. În context trebuie reamintit, mai ales subliniat pentru cei care nu știu, că tradiția Mărțișorului a fost inclusă încă din 2017 în patrimoniul cultural imaterial al lumii, dosarul (comun România – Bulgaria) fiind acceptat de UNESCO în anul menționat.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.