Memorialul „Maria Albuleț” 2022, la Brăila


*Se desfășoară în incinta muzeului, până în 4 noiembrie, cu participarea a zece jucătoare din țară și străinătate, toate cu titlul de mari maestre * Fiica regretatei Maria Albuleț, șahista Marina Makropoulou, este invitata de onoare

Conform unei bune tradiții, Federația Română de Șah organizează la Brăila o nouă ediție Memorialul „Maria Albuleț”. Competiția a început (foto 2) în 28 octombrie și se va încheia pe 4 noiembrie. Este găzduită de Muzeul Brăilei „Carol I”. Fiind dedicată marelor maestre și maestrelor internaționale din România și din străinătate, la această ediție participă astfel de șahiste – în număr de zece. Ele vor juca 9 runde. Fiica regretatei Maria Albuleț (19 iun 1932, Brăila – 11 ian 2005, Ploiești; medic și șahistă, din 1985 cu titlul Mare Maestră Internațională – formularea FiDE este WGM; foto 1), șahista Marina Makropoulou, este invitata de onoare.

Partidele pot fi urmărite live pe pagina web http://chess24.com (evidențiate prin numele competiției, Memorialul Albulet). Participantele sunt Doluhanova Evgeniya din Ucraina (WGM), Kubicka Anna din Polonia (WIM), Sieber Fiona din Germania (WIM), Sliwicka Alicja din Polonia (WIM), Cosma Elena Luminița din România (WGM), Gaboyan Susanna din Armenia (WIM), Toncheva Nadya din Bulgaria (WIM), Makropoulou Marina din Grecia (WGM), tot din România – Lehaci Miruna Daria (WIM) și Ciolacu Alessia Mihaela (WFM).

Arbitrii competiției sunt Rudolf Dombi și Iulia Ionică.

În imediata perioadă, Brăila găzduiește – tot în organizarea Federației de șah, cu sprijinul Primăriei si Consiliul Județean Brăila ca și memorialul „Albuleț”, alte două competiții – Grand Prix Rapid Open și Cupa Brăilei.

** Grand Prix Rapid Open, etapa a 5-a a Grand Prix România, are loc în 5 și 6 noiembrie, găzduită de Teatrul „Maria Filoti”. Si-au anunțat prezența peste 20 mari maeștri internaționali, patru mari maestre și alți 20 jucători cu titluri internaționale – șahiști din țară și din străinătate. Se vor juca 10 runde în sistem elvețian – open pentru toți jucătorii români legitimați și străini care au FIDE ID. Ritmul de joc va fi de 15’+5’’, turneu valid pentru calculul ELO de șah rapid. Câștigătorul va fi premiat cu 5000 euro. La finalul etapei, vor fi anunțați cei 16 finaliști ai turneului Grand Prix România.

** Cupa Brăilei, este dedicată jucătorilor de șah cu vârsta sub 12 ani (6 categorii); are loc în 5 și 6 noiembrie 2022; va include 10 runde de șah rapid. Cupa Brăilei este organizată în colaborare și cu CS „Orizont 64” Brăila, CS de sah „Micul Prinț” Brăila coordonat de Iulian Preda și ACS „Minerva” Brăila.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Un gând despre „Memorialul „Maria Albuleț” 2022, la Brăila”

  1. A republicat asta pe BRAILA CHIREI și a comentat:

    Încă două zile din minunata competiție organizată în memoria șahistei ((și medic) Maria Albuleț. Partidele se joacă în sediul central al muzeului brăilean. Se pot urmări LIVE pe site-ul chess 24.com (cu siguranță, tinerii și alți pasionați o fac, la fel cum bănuiesc că procedează și cursanții CS de șah „Micul Prinț” din Brăila coordonator de Iulian Preda)

    Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.