Campanie europarlamentara: PNL, impotriva majorarii taxelor


* Competitivitate, taxe suportabile, politici fiscale flexibile, contribuție procentuală (pentru România) mai mică din TVA-ul colectat la bugetul Uniunii Europene sunt doar câteva lini directoare din programul pe care liberalii deja l-au alcătuit pentru ca europarlamentarii să fie pregătiți când ajung la Parlamentul European * Echipa brăileană a PNL susține și prezintă Manifestul liberal în municipiu și județ

Partidul National Liberal (PNL) este în campanie electorală și are o abordare serioasă, pragmatică a alegerilor europarlamentare. PNL are un program (sub numele Manifestul liberal – de lecturat la http://www.pnl.ro/stiri/manifestul-pnl-pentru-parlamentul-european-2014&page=1) ce cuprinde proiecte concrete pentru români. Astfel, PNL așteaptă votanții în număr cât mai mare la urne în data de 25 mai 2014. PNL impotriva majorarii texelor

Planul de acțiune în domeniul politicii fiscale este o direcție majoră în acest program. PNL susţine competivitatea; europarlamentarii liberali propun modificarea Tratatului de stabilitate, coordonare și guvernanță al Uniunii Monetare și Economice, pentru a elimina prevederile de convergență și coordonare fiscală.

                        PNL este împotriva măririi taxelor; europarlamentarii liberali nu sunt de acord ca ca Bruxelles-ul să decidă politicile fiscale și economice ale României. Liberalii luptă împotriva oricărei creșteri de taxe și contribuții în România, la care s-ar putea ajunge prin aplicarea modelului existent în alte state membre. În unele state din nordul Europei, impozitul pe venitul cetățeanului trece de pragul de 40%. Liberalii apără cota unică și vor să protejeze românii de creșteri de taxe și contribuții. 

                         PNL susține adoptarea unei politici financiare europene flexibile și adaptate criteriilor de competitivitate inclusiv pentru statele din afara zonei euro. Politica fiscală trebuie decisă de fiecare stat în parte, în funcţie de nevoile sale de dezvoltare economică, nu de către Bruxelles. Pentru fiecare măsură de guvernanță financiară și fiscală adoptată de eurogrup e nevoie de analize de impact asupra statelor din zona euro. De asemenea, pactul de cooperare este important pentru reprezentarea intereselor de politică financiară ale economiei românești în UE.

 PNL solicită ca România să plătească o contribuție procentuală mai mică din TVA-ul colectat la bugetul Uniunii Europene, la nivelul altor state membre. Acum, România plătește un procent dublu față de Germania, Olanda sau Suedia, care contribuie cu numai 0,15% din TVA.

                   PNL sprijină crearea Obligațiunilor Europene de Investiții, care ar fi motorul de finanțare a proiectelor europene majore de infrastructură. Obligațiunile de proiect permit promotorilor de proiecte de infrastructură să atragă, prin parteneriat public – privat, finanțare de la investitori instituționali precum fonduri de pensii și companii de asigurări.

       100_3128            Echipa brăileană a PNL continuă campania, în municipiu și județ, iar în întâlnirile cu brăilenii se discută aceste idei și proiecte, se ascultă cu atenție probleme ridicate de cetățeni. Susțin programul PNL cu fapte și în teritoriu, unde majoritatea deține sau a deținut poziții administrative, senatorul Cătălin Boboc – președintele Organizației Județene PNL Brăila, europarlamentarul Ramona Mănescu – candidat pentru zona din care face parte județul Brăila, medicul brăilean Cristian Pricop – candidat pentru o poziție de europarlamentar (cei trei în foto alăturată), deputatul Vasile Varga – reprezentant zonal în Camera națională a notarilor publici din România, Alexandru Dănăilă Zaharia – președinte Organizația municipală PNL Brăila, viceprimar la municipiul Brăila, Ovidiu Nechita  – vicepreședinte la Consiliul Județean Brăila, Adrian Neagu Rădulescu – fost vicepreședinte la CJ Brăila etc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.