Festival de folclor „Doina Covurluiului” 2022, la Galați


*Ediția XV, cu ansambluri din Macedonia de Nord, Rep. Moldova, Polonia, România, Serbia, Turcia, Ucraina * În perioada 5 – 7 august, pe scena esplanadei Casei de Cultură a Sindicatelor

Festivalul internațional de folclor “Doina Covurluiului” 2022, ediția XV, se desfășoară la Galați în perioada 5-7 august în organizarea Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Pe scena esplanadei Casei de Cultură a Sindicatelor vor urca ansambluri folclorice din România, Serbia, Polonia, Ucraina, Turcia, Macedonia de Nord, Republica Moldova. De asemenea, organizatorii au invitat și artiști români care vor susține, în fiecare seară, recitaluri: Mioara Velicu, Nicolae Furdui Iancu, Cristina Turcu Preda, Viorica Macovei și Valentin Sanfira. Evenimentele au loc începând cu ora 18.00. publicul are acces pe bază de invitații care se obtin de la sediul Centrului Cultural (str. Domnească nr. 61).

. De asemenea, în fiecare zi, pe aleea pietonală de la Casa de Cultură a Sindicatelor sunt prezenți meșteri populari și artizani din zone etnofolclorice (ex. Argeș, Brașov, Brăila, Vrancea s.a.) și din Galați, cu vase din lut, țesături și mică industrie casnică (ii, ștergare, cămăși și costume populare, etc.), artizanat, pictură naivă pe sticlă, lemn și alte suporturi naturale, figurine din ceramică, produse de piele și marochinărie, gastronomie tradițională.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.