Premiile ARCCA 2022


*Altfel spus… sugestii de lectură * Se vor decerna în data de 25 noiembrie

Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor (ARCCA) din România promovează autorii și cărțile lor prin intermediul Premiilor Cartea Discretă a anului și Cartea de poezie a anului. Decernarea acestor premii – aferente anului 2021 – are loc vineri, 25 noiembrie 2022, de la ora 18.30 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu din București unde amfitrioni vor fi Silvia Colfescu – președinte ARCCA, dar și Radu Vancu, Cosmin Perța, Ciprian Măceșaru – membri în jurii.

Nominalizări PREMIUL CARTEA DISCRETĂ A ANULUI (2021) ediția a IV-a; juriul: Adina Dinițoiu, Cosmin Perța, Ciprian Măceșaru

„Margareta noastră” de Dumitru Crudu (editura Cartier); * „Și toate zilele de azi” de George C. Dumitru (editura Humanitas);* „Bureți de fag” de Mihai Duțescu (editura Trei); * „Exodul mieilor” de Irina Georgescu Groza (editura Nemira); * „Un calcan pe Lipscani” de Viorica Răduță (Casa de pariuri literare).

Premiul Cartea Discretă a anului este în scopul promovării cărților valoroase care nu au primit destulă atenție. Suma de 10.000 lei este pentru câștigătorul premiului și câte 1.000 de lei pentru ceilalți autori de pe lista scurtă.

Nominalizări la PREMIUL CARTEA DE POEZIE A ANULUI (2021) ediția a III-a; juriul: Simona Sora, Radu Vancu, Ciprian Măceșaru

Scriitori consacrați și cărțile lor: * „sînt alta’ de Svetlana Cârstean (Nemira); * „Autoportret în flama de sudură” de Claudiu Komartin (Casa de Editură Max Blecher); * „Dezintegrare” de Florentina Popa (OMG Publishing); * „Cartea plantelor și animalelor” de Simona Popescu (Nemira); * „Adorabilii etrusci” de Bogdan- Alexandru Stănescu (editura Charmides).

Scriitori debutanți și cărțile lor: * „La bella Italia” de Andrei-Codrin Bucur (editura Tracus Arte); * „Sangvinar” de Rareș Călugăr (Tracus Arte); * „maki for 2” de Adina Pascale (Casa de Editură Max Blecher); * „dă tot ce ai” de Alexandra Pâzgu (Tracus Arte); * „Nu mă întrerupe” de Cătălina Stanislav (OMG Publishing).

Premiul de la consacrați este de 3.000 lei, cel de la debutanți – 2.500 lei. Ceilalți nominalizați de la Premiul Cartea de poezie a anului primesc câte 500 de lei.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.