La Muzeul Țăranului, Târgul 100 de tradiții românești


*Până duminică, 2 octombrie 2022; program de vizitare, 10.00 – 19.00

Cumperi, admiri sau poți merge cu cea/ cel mic la atelierele instructive și totodată distractive organizate a Târgul 100 de tradiții românești care are loc în aceste zile curtea Muzeului Național al Țăranului Român (MNŢR – în București, str. Monetăriei nr. 3); mai precis, până duminică, 2 octombrie 2022. Program de vizitare, zilnic de la 10.00 la 19.00. Intrarea este liberă. Sunt prezenți meșteșugari și artizani cu icoane, ii și catrințe, pristolnice, zgărdane, ceramică de Corund, măști populare, ouă încondeiate, covoare țesute la război și ștergare, cojoace și chimire, vestimentație și jucării din lână împâslită, genți și accesorii din piele, păpuși reprezentând personaje din povești, bijuterii din argint lucrate manual, tablouri și decorațiuni din lut, cosmetice din ingrediente naturale, lumânări organice parfumate, uleiuri de lavandă, împletituri din lână.

Ca de fiecare dată, târgul de la MNŢR are și produse culinare tradiționale: brânzeturi de capră și de oaie, zacuscă și murături, palincă și țuică de prune, turtă dulce și cozonaci, ciocolată și prăjituri de casă – acum după rețete maramureșene, dulcețuri și siropuri, miere și amestecuri apicole pentru imunitate, sucuri de aronia și șerbeturi aromate, fructe și legume proaspete, kürtős kalács și sarailii.

Sunt și anticari, cu unelte din lemn, mobilier țărănesc sau straie populare din diferite zone etnografice. Iar bucătarii se întrec în realizarea de preparate calde: ciorbă cu afumătură, sarmale la ceaun, ciolan de porc în sos de vin, bulz cu brânză de burduf, pastramă de oaie la grătar. Toate acestea vor merge bine cu un pic de mustul proaspăt stors.

Nu în ultimul rând, copiii pot fi înscriși la ateliere de creație. Organizatorul târgului este Asociația Kogaion 115. Câteva foto ilustrative, via MNŢR

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.