Proiect interjudeţean „Povestea unor destine nescrise”, la Scoala „Mihai Viteazul” Braila


* „Povestea unor destine nescrise” a continuat la Brăila, 2-3 iunie 2012 * Iniţiatorul proiectului interjudeţean este Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul”, iar gazda ospitalieră a fost Şcoala cu clasele I-VIII „Al. I. Cuza” din Brăila

 Scoala cu clasele I – VIII „Mihai Viteazul” din municipiul Braila, la fel ca si partenera lor Scoala cu clasele I – VIII „Ion Creanga”, este un loc unde SCOALA este excelent servita de dascalii iubitori de copii. Nu e o vorba in vant, ci un adevar. Si cred ca de fiecare data cand am povestit aici, in paginile Revistei de cultura si informatie „Braila Chirei’, ati realizat ca evenimentele au miez, participantii sunt pe deplin patrunsi de intelesul lucrurilor si cu totii raman cu ceva dupa oricare din intamplari. La fel s-a intamplat si cu Proiectul interjudetean „Povestea unor destine nescrise” la care in zilele de 2 si 3 iunie 2012 au primit oaspeti din judetul Brasov – si unde, de altfel, fusesera si ei excelent primiti.

N.aut. Pentru ca evenimente personale m-au tinut departe de prietenii mei si m-au condus in Tunisia – dar aceasta este o alta poveste… –  redau aici intergral „scrisoarea-poveste’ a intamplarilor care fac din Scoaala un loc minunat si din intamplarile unor slujitori ai scolii adevarate lectii de viata. Si ilustrez textul cu fotografii de la organizatori.

 „Dragă cititorule,

 A mai zburat un an de poveste… A mai fost scrisă o pagină din istoria unor destine nescrise… Au prins viaţă amintirile din sufletele noastre…şi nu sunt decât un simplu mesager, un muritor de rând…

Nu ştiu câţi îşi mai amintesc de Proiectul interjudeţean Proiectul interjudeţean „Povestea unor destine nescrise” derulat în parteneriat cu ISJ Brăila, ISJ Braşov şi ISJ Galaţi, conform adresei nr. 13322 din 03.11.2010, care se desfăşoară în perioada 2010-2013. Noi ne amintim cu drag de partenerii noştri de suflet: Şcoala Generală Nr. 30 din  Braşov, Şcoala Gimnazială nr. 5 „Elena Doamna”, Tecuci , Galaţi şi Şcoala cu clasele I-VIII „ Al. I. Cuza”, Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Băncilă”, Şcoala cu clasele I-VIII „C. Sandu Aldea” din Brăila.

În cele două zile de poveste, 2-3 iunie 2012, am mai aflat ce înseamnă să fii om, pentru că au fost alături de noi oaspeţii de seamă de la şcoala parteneră din Braşov: profesor Urs Ştefan, directorul Şcolii Generale nr. 30 din minunatul oraş de sub Tâmpa, prof. Stroe Mariana (coordonatorul din partea şcolii respective) şi următoarele cadre didactice: Robu Rodica, Grigorescu Camelia,  Zărnescu Rodica, Mihai Lucica, Herţa Maria, Nistor Mihaela, Robu Ioan şi Zărnescu Alexandru. Aceştia au fost întâmpinaţi cu inima deschisă la Şcoala cu clasele I-VIII „Al. I. Cuza” de către partenerii brăileni: prof. Teodor Florica, directorul adjunct al şcolii gazdă, prof. Marica Raluca- Violeta (directorul Şcolii cu cls. I-VIII „Mihai Viteazul”),  prof. Stanciu Florentina, prof. Lungu Daniela, prof. Stroe Daniela, prof. Ilie Daniela, prof. Datcu Vasilica, prof. Popa Anicaţa, prof. Marioara Popa, înv. Prefac Cleopatra. După ce au vizitat şcoala gazdă de care au fost plăcut impresionaţi, oaspeţii noştri au participat la momentul artistic „Literatura unor destine nescrise” prin care s-a încercat promovarea imaginii oraşului natal, a personalităţilor marcante şi a obiectivelor turistice reprezentative. De altfel, d-na profesor Stanciu Florentina a realizat şi o frumoasă prezentare în PP pe care le-a dezvăluit-o celor prezenţi. În finalul întâlnirii, la care au participat peste 100 de persoane, elevi, profesori, părinţi şi bunici, au fost recompensaţi cei 44 de căştigători ai premiilor oferite cu atâta  generozitate de Muzeul de istorie din Brăila, un partener de seamă, reprezentat de domnul director  prof. univ. dr. Cândea Ionel şi domnul director adjunct Bălan Zamfir, care  ne-au susţinut necondiţionat şi cărora le mulţumim din suflet. Au fost peste 80 de lucrări trimise la Concursul interjudeţean de creaţie literară „Sufletul oraşului meu”, organizat de Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul” Brăila, mai-iunie  2012, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila (nr. 4460 din 25.04.2012). Pe lângă cadrele didactice prezente de la şcolile brăilene implicate în proiect au mai făcut parte din comisia de jurizare a lucrărilor primite: înv. Mardale Elena, prof. Terpan Silvia, prof. Manea Silvia, prof. Vasiliu Gabriela şi prof. Iaurum Gabriela.

 De altfel, d-na prof. Stroe Daniela (coordonatorul concursului) şi prof. Marica Raluca- Violeta, directorul şcolii iniţiatoare şi totodată vicepreşedinte al juriului, au venit cu propunerea de a strânge aceste lucrări într-o carte cu ISBN, provocare acceptată cu entuziasm de către oaspeţii braşoveni, deoarece orice proiect de valoare are şi o finalitate pe măsură.

Spectacolul i-a încântat pe cei prezenţi şi a demonstrat că sufletele oamenilor sunt unite prin cultură, muzică, dans şi voie bună. Emoţia trăită nu poate fi redată prin cuvinte, însă poate fi citită pe buzele celor care şi-au adus aportul pentru a oferi un spectacol de excepţie, aşa cum a fost apreciat de partenerii noştri.

Merită să menţionăm cu aceeaşi căldură sufletească o altă persoană dragă sufletelor noastre, pe d-na Armanda Filipine, cea care ne-a arătat că orice e posibil, că poţi muta munţii din loc atunci când totul pare pierdut şi că trebuie să avem încredere în străinii de lângă noi.

A doua zi, într-o superbă duminică de vară, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, prin bunăvoinţa domnului Inspector Şcolar General prof. Viorel Botea, a oferit oaspeţilor de seamă o călătorie de două ore pe Dunăre cu nava Borcea. Ne-au mai fost alături cu sufletul  oameni dragi nouă, printre care îi menţionăm pe domnul inspector Simion Adrian,  domnul căpitan Tincu şi alţii care ne-au ajutat necondiţionat, fiind prezenţi în inimile noastre.

Nu ştiu cât am reuşit să transmit prin aceste rânduri. Nu ştiu dacă am reuşit să ajung la sufletul tău, cititorule! Ştiu însă că am încercat să fiu un mesager al gândurilor noastre, al sufletelor noastre, al oraşului meu de suflet, Brăila…şi poate cel mai important lucru este următorul „Totul şi nimic. Doar sufletul…”, ca să citez titlul unei compuneri care a obţinut Premiul I. Sper să fi obţinut şi noi acest premiu al  sufletului….

Cu drag,

un mesager al poveştii unor destine nescrise!”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.