Concurs de orientare urbană ”Redescoperă Brăila”, premiere


Organizat de un grup de tineri elevi si studenti la initiativa studenţilor Alexandru Onea si Alexandru Radu, in parteneriat cu Centrul Cultural Nicăpetre – Muzeul Brăilei 

100_6477       Duminică, 31 august 2014, la Centrul Cultural Nicăpetre – in splendidul decor oferit de Casa Embiricos unde se afla lucrarile de sculptură si desen ale lui maestrului Nicăpetre (Petre Bălănică, 27 ianuarie 1936, Brăila — 21 aprilie 2008, Canada) – a avut loc festivitatea de premiere a concursului de orientare urbană ”Redescoperă Brăila”. Mai multe foto (de Armanda Filipine) la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.714465525312706.1073742022.196618800430717&type=3 pe pagina facebook a revistei de cultură și informație Braila Chirei.

Concursul a fost un bun prilej pentru tineri să experimenteze cunoasterea unor obiective de interes cultural – cladiri, monumente etc. – nu numai din lecturi ori prin simpla apropiere de acestea, ci contracronometru. 100_6448

100_6459           Competiția propriu-zisă a avut loc duminică – 24 august, în intervalul 17.00 – 20.00; zeci de tineri, organizaţi în echipe, au luat cu asalt străzile oraşului vechi în căutarea monumentelor istorice care dau identitate oraşului. Pentru trei ore, străzile pustii au fost animate de participanţii la concursul de orientare turistică urbană ”Redescoperă Brăila”, eveniment iniţiat de studenţii Alexandru Onea de la University of Manchester şi Alexandru Radu de la University of Aberdeen si derulat în parteneriat cu Centrul Cultural Nicăpetre (parte a Sectiei de Artă a Muzeului Brăilei).

Premiile (echipajele in Clasament – click pe documentul in format PDF pentru detalii) au fost oferite de Muzeul Brailei, respectiv volume apărute la Editura Istros, fiind înmânate de Maria Stoica – șef Sectia Arta a Muzeului Brailei, custode la Centrul Nicăpetre.

100_6487         Laureați au fost și tinerii din echipa de voluntari (lista completa in Lista voluntari – click pe documentul in format PDF pentru detalii), respectiv elevi de la Colegiile Nationale „Gh. Munteanu-Murgoci”, „Nicolae Bălcescu” si „Ana Aslan”, Liceele Teoretice „Nicolae Iorga”, „Mihail Sebastian”. Facultatea de matematică.

Un gând despre „Concurs de orientare urbană ”Redescoperă Brăila”, premiere”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.