Dezbatere electorala intre candidati braileni la europarlamentare


* Organizata de Asociatia Pro Democratia – Club Braila sambata, 17 mai 2014, la Universitatea „Brancoveanu’

cristian pricop            Candidaţii brăileni la Parlamentul European sunt provocaţi de Asociaţia Pro Democraţia Club Braila, presedinte Mariana Batca, la o dezbatere inedită si la o întâlniri cu alegătorii. Evenimentul are loc în Aula Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din municipiul Brăila  sâmbătă, 17 mai 2014, de la ora 10.00.

Evenimentul face parte din proiectul international „Laboratoarele democraţiei europene” care urmăreşte promovarea participării cetăţeneşti în politicile Uniunii Europene. El este derulat, din martie 2014 până în februarie 2015, de Asociaţia Pro Democraţia din România în parteneriat cu organizaţii similare din Italia (stat coordonator), Spania, Franţa şi Danemarca. Scopul proiectului este de a infiinţa laboratoare de participare directă a grupurilor de cetăţeni la dezbateri despre instituţiile europene, în preajma alegerilor din 25 mai – din România, „în contextul în care antieuropenismul se extinde mai ales în ţările afectate de criză„. Sergiu Diacomatu

La eveniment sunt invitaţi candidaţii brăileni pentru Parlamentul European. Tema dezbaterii vizează „apropierea instituţiilor Uniunii Europene de cetăţeni şi problemele reale ale acestora, tocmai pentru o mai bună înţelegere a rolului instituţiilor europene şi folosirea pârghiilor conferite de Uniune pentru creşterea calităţii vieţii în statele membre„, precizeaza organizatorii.

Printre candidatii asteptati la intalnire ii amintesc pe medicul Cristian Pricop (foto stanga sus) – membru PNL, Ionut Sergiu Diacomatu (foto dreapta) – membru PMP, Simona Draghincescu – PDL (a intrat in Consiliul Local Municipal Braila ca independent), Gheorghe Chiru – PNTCD, Florin Dragan – Noua Republica, Marius Terzea – presedinte al Organizatiei Braila a partidului Forta Civica, Andreea Laura Nistor de la PP-DD (fiica Marioarei Nistor, deputat al aprtidului infiintat de Dan Diaconescu), Marcel Cucu – pe listele Alianţei Naţionale a Agricultorilor.

Brăilenii prezenti vor fi invitaţi să formuleze întrebări, să enunţe probleme stringente legate de UE, să contribuie activ la identificarea soluţiilor potrivite pentru bunăstarea comunităţii.

Un gând despre „Dezbatere electorala intre candidati braileni la europarlamentare”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.