Laureatii editiei 2013 a Concursului National de Comedie „Stefan Mihailescu-Braila”


* Marele Premiu a plecat la Iasi, cu echipa Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” 

Concursul Naţional de Comedie „Ştefan Mihăilescu-Brăila” şi-a desemnat câştigătorii celei de-a IV-a a ediţii, Gala laureaţilor şi festivitatea de premiere având loc duminică, în Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti”. 000_1366

Marele Premiu şi Trofeul festivalului au revenit Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, care a intrat în concurs la secţiunea scenetă, cu „Bâlciul”, de Valentin Krasnogorov, elevii fiind pregătiţi de prof. Erica Ioana Moldovan. 100_8531

La secţiunea interpretare individuală, câştigători au fost: (clasa a XII-a) Oana Marinescu de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, prof. Cosmin Brehuta, Ştefan Mihai – premiul I, la egalitate cu Cornel Gabriel Vătafu, prof. Erica Moldovan, ambii elevi de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, iar Alin Turcu de la Liceul de Arte “ Hariclea Darclee“  Braila, prof. Leti Branzia – premiul al II-lea.

000_1376         La clasa a XI-a, premiul I a revenit lui Dorin Romeo Mihalache de la Liceul de Arte “ H. Darclee“ Braila, prof. Gigi Antonescu, premiul al II-lea i-a revenit elevei Oana Florentina Niţu de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău, prof. Adrian Constantin, premiul III – Maria Patrichi de la Liceul de Arte “ H. Darclee“  Braila prof. Leti Branzia.

La clasa a X-a, câştigători au fost: Narcis Eduard Rusu de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău – premiul I, Andrei Druţu de la Liceul de Arte „Ştefan Luchian” Botoşani – premiul II şi Cerasela Buţă de la Liceul de Arte „Dimitrie Cantemir” Galaţi.

Juriul a mai acordat patru menţiuni la clasa a XII-a şi alte două menţiuni elevilor de clasa a XI-a. 100_8556

La secţiunea scenetă, premiul I a fost obţinut de Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, premiul II de Liceul de Arte “ H. Darclee“ Braila, premiul al III-lea a revenit Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” Timişoara.

100_8546       Premiile au fost înmânate de membrii juriului, reprezentanţi ai organizatorilor şi ai sponsorului principal. Preşedintele de onoare al juriului a fost fiul maestrului, Florin Mihăilescu -Brăila, preşedintele juriului prof. dr. Adrian Brăescu – inspector general la Ministerul Educaţiei, iar membri in juriu conf. univ. dr. Mihaela Beţiu de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” Bucureşti, conf. univ. dr. Daniela Lemnaru de la Universitatea Naţională de Artă Târgu Mureş, prof. univ. dr. Bogdan Ştefan Ulmu de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, prof. Adrian Simion – inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

N.aut (Armanda Filipine, revista de cultura si informatie „Braila Chirei”) Nota de mai sus este scrisa de organizatori, eu fiind in Paris, asa ca amanunte de culoare si atmosfera de la minunatul eveniment (despre care v-am anuntat la https://brailachirei.wordpress.com/2013/10/31/concurs-national-de-comedie-stefan-mihailescu-braila-editia-a-iv-a-2013-la-braila/ si la https://brailachirei.wordpress.com/2013/11/01/concursul-national-stefan-mihailescu-braila-un-regal-pentru-liceeni/) va pot oferi numai dupa ce le aflu… Acesta este si motivul pentru care atasez imagini de la editia precedenta, din februarie 2012, una cu Leti Branzia oferind trofeul competitiei primarului Aurel Gabriel Simionescu, altele cu Leti Branzia, cu organizatori – in sala teatrului, primul rand, directorul Neculai Enea si directorul adjunct Cornelia Conon, cu laureata braileanca Camelia Dilbea felicitata de Florin Mihailescu-Braila, cu Alin Turcu (laureat si in acest an) felicitat de primar

Publicitate

3 gânduri despre „Laureatii editiei 2013 a Concursului National de Comedie „Stefan Mihailescu-Braila””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.